Apex Legends

Apex Legends je besplatna igra koju je razvila Respawn Entertainment i objavila Electronic Arts. Objavljen je za Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One 4. veljače 2019., bez prethodne najave ili marketinga.

Igra Apex-a spaja elemente iz raznih video igara, uključujući Respawn-ove vlastite serije Titanfall, Battle Royale igre, klase strijelce i one s evolucijom. Otprilike šezdeset igrača suprotstavljeno je jedni protiv drugih na otoku u trojici, pri čemu jedan igrač kontrolira mjesto njihova slijetanja. Odrede tada moraju pronaći oružje i druge resurse za borbu protiv drugih sastava, tijekom kojih se igralište postupno ograničava na veličinu dok ne ostane jedna momčad, čime se završava meč. Igra također sadrži pakete za njegu i mogućnost oživljavanja svojih suigrača unutar određenog vremena. Komunikacija s članovima tima može se obaviti putem glasovnog chata ili putem ping sustava, koji omogućuje suigračima da s lakoćom označavaju zalihe, lokacije i neprijatelje. U igri se može odabrati devet junaka (iako su troje zadano zaključani) i ima mikrotransakcijski sustav za kozmetičke proizvode.

Koncept ove igre ostvario se tijekom razvoja nove Titanfall igre, nakon što je EA preuzela Respawn 2017. Neočekivani uspjeh žanra battle royale potaknuo je programere da stvore jedno od svojih koje će sadržavati elemente serije, u pored koncepata viđenih u igrama tijekom proteklog desetljeća. Nakon objavljivanja, programeri su najavili planove za igru ​​na više platformi.

Apex Legends dobio je vrlo pozitivne kritike kritičara koji su pohvalili njegovu igru, progresivni sustav i fuziju elemenata iz različitih žanrova. Neki su ga smatrali dostojnim konkurentom Fortnite Battle Royaleom, sličnom igrom koja je stekla ogromnu popularnost u prethodnoj godini. Igra je nadmašila preko 25 milijuna igrača do kraja prvog tjedna, a 50 milijuna u prvom mjesecu.

  Igre - Sve